DR. KNIPPENBERG COLLEGE HELMOND

In opdracht van Steegaa Interior mocht ik de personeelsruimte | lunchruimte inrichten van het nieuw gebouwde Dr. Knippenbergcollege. Een middelbare school temidden van de in ontwikkeling zijnde Sport- en beleefcampus de Braak met o.a. het stadion van Helmond Sport.

De basis was een mooi vormgegeven lege ruimte, met industrieel plafond, vloer en wandafwerking, veel glas en een keuken. De inrichting moet uitermate functioneel zijn en voor veel mensen op hetzelfde moment toegankelijk, het is tenslotte een kantine in een drukke school. Maar ik ben de uitdaging aangegaan om deze functionaliteit te combineren met een stijlvolle en verassende uitstraling. Waar je je fijn voelt en het gezellig is om te lunchen met collega’s. Je kunt op 3 manieren tafelen; aan hoge bartafels, aan lange gezamenlijke eettafels of in een lage gezellige zit. Die hoge bartafels bieden ook een uitstekende flex werkplek !

De vorm van het gebouw en de gevelbekleding heb ik laten terugkomen als Hexagon vorm in de hangarmaturen, wandbekleding en notebord en de ribbelstructuur op de maatwerk kasten. Details zitten hier dus verborgen voor een oplettend oog ! Ik heb veel vrijstaande elementen geplaatst om alle zit varianten in een gezellige sfeer te kunnen plaatsen maar ook rust te bieden om te kunnen flexwerken. Tevens functioneel met lectuurbakken, data voorzieningen en beplanting. De verschillende, maar rustige kleurtonen van het meubilair en de verlichting geven een heel dynamisch beeld. Door de grote aantallen brengen ze juist veel sfeer en vormt het een eenheid.
Van flexplek tot buffet; eet smakelijk !

UITGEVOERD IN OPDRACHT VAN STEEGAA INTERIOR

VERLICHTING:
FOTOGRAFIE:

DAGVIER LICHTSTUDIO
DAVE VAN HOUT FOTOGRAFIE

VERLICHTING: DAGVIER LICHTSTUDIO
FOTOGRAFIE: DAVE VAN HOUT FOTOGRAFIE